» » VIII Міжнародна науково-практична конференція «Інформація та соціум»

VIII Міжнародна науково-практична конференція «Інформація та соціум»

Дата: 7-06-2023, 10:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Викладачі кафедри інформаційної та соціокультурної діяльності соціально-гуманітарного факультету Західноукраїнського національного університету Ірина Шкіцька та Наталя Ліщинська взяли участь у VIII Міжнародній науково-практичній конференції «Інформація та соціум», ініціатором проведення якої є кафедра інформаційних систем управління Донецького національного університету імені Василя Стуса (м.Вінниця).

Незважаючи на складні для України часи, науковці-документознавці з різних куточків України та колеги з дружніх країн долучилися до роботи заходу, дискутували та обговорювали тенденції розвитку вищої освіти в Україні і сфери інформаційної, бібліотечної та архівної справи, цифровізації різних видів соціальної діяльності та впровадження штучного інтелекту в них, зміни пріоритетів у навчанні студентів тощо.

Цьогорічні наукові доповіді були присвячені питанням розвитку підприємств, шляхам оптимізації підготовки здобувачів вищої освіти, репрезентації корпоративної культури в бібліотечних установах, окресленню способів удосконалення освітніх професійних програм зі спеціальності 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа».

Професорка Ірина Шкіцька на пленарному засіданні виступила із доповіддю «Реалізація студентоцентрованого підходу у викладанні документознавчих дисциплін», спричинивши жваву дискусію щодо сутності студентоцентрованого підходу, форм навчання юнаків та дівчат у воєнний час, способів визначення оптимального навчального навантаження для здобувачів освіти, проблем активізації до навчання студентської молоді, яка поєднує навчання та роботу.

Приємно, що наукова конференція «Інформація і соціум» зібрала видатних учених у сфері документознавства та інформаційної діяльності, серед яких були:  проф. Василь Спрінсян, проф. Ольга Анісімова, проф. Галина Лукаш, проф. Олена Шевченко, доц. Олександр Марковець, доц. Людмила Чередник, доц. Ганна Охріменко, доц. Олексій Пігунов та інші.

Працюємо на благо молоді та України!