» » Історична година «Хрещення Київської Русі-України: подорож в історію»

Історична година «Хрещення Київської Русі-України: подорож в історію»

Дата: 28-07-2023, 09:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Щороку, 28 липня, Україна відзначає Хрещення Київської Русі. Це свято на честь однієї з найважливіших релігійних подій в українській історії - заснування християнства князем Володимиром Великим.

Воно символізує спадкоємність тисячолітньої історії України, нації і держави, соборність усіх українців і всіх наших земель навколо рідної столиці Києва.

Хрещення мало не лише історичне значення. Воно насамперед духовно та культурно поєднало наш народ із європейським світом й таким чином стало важливою віхою у розвитку української державності.

До цієї пам’ятної дати працівники читального залу для студентів організували та презентували книжкову виставку «Хрещення Київської Русі-України: подорож в історію». Виставка висвітлює історичну знакову подію для всього українського народу та тривалий шлях, пройдений нашою державою та історію українського державотворення, яке корінням сягає часів заснування міста Києва та розквіту за князювання Володимира Великого.

Відвідувачі ознайомилися з історичними подіями давньої княжої доби, величчю особи і державотворення князя Володимира.

Під час історичної години працівниками читального залу для відвідувачів обгрунтовано історико-культурне значення хрещення Київської Русі-України та  значення справ Володимира Великого для майбутніх поколінь. Адже здійснені князем перетворення, запровадження християнства як державної релігії, пройдений ним особисто шлях морального самовдосконалення були підставою для зарахування Володимира до лику святих руської православної церкви.

Ця зустріч розширила спектр розуміння значення цього свята, розкрила патріотичні почуття, гордість за минуле, виховання почуттів, любові до Батьківщини.

Віримо, що Володимир Великий подарує нам свою молитовну допомогу для утвердження миру у рідній Україні!