» » Студентка ЗУНУ виграла стажування в адвокатському бюро Польщі

Студентка ЗУНУ виграла стажування в адвокатському бюро Польщі

Дата: 31-07-2023, 16:41 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Студентка юридичного факультету Західноукраїнського національного університету Катерина Гулик – випускниця  Школи польського та європейського права успішно склала іспити та виграла стажування в адвокатському бюро Польщі.

Катерина, розповідаючи про навчання, зазначила: «Я здобувала практичні навички у сфері сімейного та спадкового права під керівництвом адвоката Pawła Stolarka. Насправді дуже крутою можливістю є застосування теоретичних знань на практиці. Пишучи процесові документи: заяви, позови, я мала змогу порівняти матеріальне і процесуальне законодавство України та Польщі.

Я брала участь у апеляційних провадженнях, судових засіданнях щодо поділу майна у справах про розлучення, замаху на вбивство, де адвокати виступають захисниками. Окрім практичної частини, я мала змогу перейняти досвід в організаторки стажування - докторки Моніки Струс-Волос. Вона вчила писати процесуальні документи, ознайомлювала із популярним у Європі векселем.

Також під час навчання я знайомилася із культурою Республіки Польща та спілкувалася із суддею Адамом Редзіком. Стажування – це бажання навчатися, розвиватися, реалізовувати себе, реформувати країну, оцінюючи міжнародний досвід!»