» » Кар’єрне консультування для молоді на базі Закарпатського навчально-наукового інституту ЗУНУ

Кар’єрне консультування для молоді на базі Закарпатського навчально-наукового інституту ЗУНУ

Дата: 7-08-2023, 09:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно на базі Закарпатського навчально-наукового інституту Західноукраїнського національного університету відбулося кар’єрне консультування для молоді.

Учасники обговорювали хобі, свої захоплення, як вони можуть розвивати їх упродовж життя й ефективно використовувати у майбутній професії; проходили тестування для визначення типу особистості; писали перше резюме; вчилися зосереджуватися на особистих якостях і навичках, розбирали сутність "твердих" і "м'яких" навичок та з’ясували різницю між ними. «Тверді навички»  охоплюють конкретні технічні здібності, необхідні для виконання певної роботи: програмування, бухгалтерський облік або аналіз даних, а  «м'які навички» стосуються міжособистісних або комунікативних, які дозволяють людині ефективно працювати із іншими людьми: лідерство, робота у команді або налагодження зв'язків тощо.

У другій частині зустрічі були тематичні активності: знайти відповідність між професією англійською мовою та її еквівалентом в українській мові,  обговорити тему «Робота, якою ви хотіли займатися в дитинстві, та робота, яку б хотіли мати зараз», «Незвичні професії», «Робота моєї мрії» тощо.

І насамкінець був смачний coffee-break, знайомство з однолітками та спілкування.