» » Круглий стіл у ВСП «Чортківський фаховий коледж економіки та підприємництва»

Круглий стіл у ВСП «Чортківський фаховий коледж економіки та підприємництва»

Дата: 22-09-2023, 09:10 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У ВСП «Чортківський фаховий коледж економіки та підприємництва» Західноукраїнського національного університету відбувся круглий стіл «Історія нашого краю. Що ховається за філіжанкою кави?»

У програмі заходу була поділена на два модулі:  теоретичний «Битва під Віднем. 340 річчя звільнення нашого краю від турецького панування. Кавова поезія»,  практичний «Роль практико-орієнтованого навчання у підготовці конкурентоспроможного фахівця».

Із доповідями виступили викладач коледжу Ярослав Дзісяк, студенти Дмитро Малюта, Тетяна Коростіль, Юлія Андрейчук, Діана Станкевич, Мар'яна Скоромна, Денис Годинюк, Іванна Свірська, які зазначили цікаві історичні факти.  

У ході практичного модуля учасники заходу жваво спілкувалися із запрошеною гостею – представницею мікробізнесу, власницею кав'ярні #Koffee_Manyfakture у м.Чортків Ольгою Гутор.

Пані Ольга поділилася реаліями життя ФОПа, розповіла про заснування бізнесу та особливості його ведення.

Запитання студентів та викладачів мали практичну площину. Вони цікавилися як розпочати власну справу, як залучати споживачів та бути успішним у конкурентному середовищі, як за умов хиткого економічного стану вберегтися від господарських ризиків тощо.

Підсумовуючи результат спільної роботи, директор ВСП «Чортківський фаховий коледж економіки та підприємництва» Тетяна Жовковська зазначила: «Реалізація практико-орієнтованого підходу вимагає створення викладачами такого середовища, де студенти матимуть можливість вдосконалювати, розвивати себе та проявляти свою зацікавленість».

Культорганізатором виступила Надія Тильна.