» » Студент ЗУНУ – режисер документальної вистави з внутрішньо переміщеними особами

Студент ЗУНУ – режисер документальної вистави з внутрішньо переміщеними особами

Дата: 25-09-2023, 09:49 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Ігор Кусяк – студент магістерської освітньої програми «Психологія перемовин та медіація» режисує першу у Тернополі постановку документального театру. «Без назви» –  це вистава у жанрі вербатім, яка базується на справжніх історіях і прямій мові людей. Особливістю цієї вистави є те, що вона створена та зіграна внутрішньо переміщеними особами у Тернополі.

«Постановка отримала назву, що радше пасує абстрактним полотнам, саме тому, що будь-яка назва звужуватиме та обмежуватиме простір міркування над почутим та побаченим. Люди будуть у певних сценічних обставинах, будуть розповідати власні пережиті історії, певні рефлексії, що вони побачили, реальне, що є їхнє. Люди не будуть грати ролі, вони будуть самими собою», – ділиться своїм баченням режисер.

Пан Ігор дуже багатогранна особистість. Він є тренером з ораторського мистецтва та майстерності актора, режисером, професійним актором театру, засновником платформи ефективної комунікації «Майстерня слова», асоційованим членом Національної асоціації гештальт терапевтів України.

Перший документальний театр у Тернополі створила громадська організація «Інститут міської культури» у рамках програми «Culture Helps / Культура допомагає» – проєкт, що співфінансується Європейським Союзом у межах спеціального конкурсу пропозицій для підтримки українських переміщених осіб та українського культурного та креативного секторів. Проєкт реалізовується за підтримки Інша Освіта (UA) та zusa (DE). Продюсуватиме виставу голова громадської організації Марічка Юрчак, відео – Богдан Заревенний.

Організатори запрошують усіх охочих на прем’єрний показ першої у Тернополі постановки документального театру 7 жовтня 2023 року о 19:00 год.

Вистава пройде в укритті, у креативному кластері «Nа пошті» (м. Тернопіль, вул. Коперника, 4).

Вхід вільний за попередньою реєстрацією:

https://forms.gle/DzoALXgZdTZWKoA49

 

Пишаємося нашими талановитими студентами, поважаємо їхню громадянську позицію, захоплюємося їхньою емпатійністю у підтримці внутрішньо переміщених українців.