» » Вийшов із друку підручник «Європейська та глобальна регіональна інтеграція»

Вийшов із друку підручник «Європейська та глобальна регіональна інтеграція»

Дата: 18-10-2023, 14:57 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Вийшов із друку підручник «Європейська та глобальна регіональна інтеграція», розроблений колективом авторів за загальною редакцією д.е.н., проф. Андрія Крисоватого та д.е.н., проф. Марії Лизун, який орієнтований для студентів, що вивчають однойменну дисципліну у Західноукраїнському національному університеті.

Дисципліна «Європейська та глобальна регіональна інтеграція» викладається у межах імплементації проєкту 101048216 – REFRAG – ERASMUS-JMO-2021-HEI-TCH-RSCH «Регіональна інтеграція: європейський бенчмарк в умовах викликів глобальної фрагментації (REFRAG)» Програми ім. Жана Моне.

Основна увага у підручнику приділяється на рушійних силах, що детермінують сучасні контури геополітичної та геоекономічної карти планети. Наголошується, що в умовах турбулентного навколишнього середовища та внутрішніх загроз, Європейський Союз все ж залишається своєрідним бенчмарком регіональної інтеграції. У підручнику дається також характеристика процесів регіоналізму та регіоналізації, що відбуваються на різних континентах, а також розкривається широкий і багатогранний спектр міжнародних відносин між регіональними блоками.

Цільовою аудиторією підручника є дослідники, викладачі, аспіранти і студенти економічних напрямків. Проте книга буде цікавою також політикам, фахівцям-практикам та усім, хто цікавиться проблемами глобальної та європейської регіональної інтеграції.