» » Акція до Дня Гідності та Свободи «Україна-країна незламних!»

Акція до Дня Гідності та Свободи «Україна-країна незламних!»

Дата: 21-11-2023, 19:31 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

  У класичному університеті Тернополя відбулася акція до Дня Гідності та Свободи «Україна-країна незламних!»

Професорсько-викладацький колектив, студенти, працівники Західноукраїнського національного університету вшанували пам’ять тих, хто мужньо під час Помаранчевої революції та Революції Гідності відстоював цінності свободи, демократії та вибір нашого народу щодо європейського розвитку держави.

Виступаючи перед присутніми, ректор Оксана Десятнюк зазначила: «Шановна університетська родино! Сьогодні, 21 листопада, – пам’ятний день для кожного українця. Десять років тому ми розпочали нову сторінку боротьби проти беззаконня та неволі. Сьогодні ми віддаємо шану патріотизму й мужності громадян, які були учасниками Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013–2014 років, стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. День Гідності та Свободи – символ боротьби, єдності, нескореності нашого народу, який об’єднаний спільною метою – побудовою європейської держави.  Подвиг Героїв Небесної сотні назавжди закарбувався у наших серцях. Ми пам’ятатимемо про кожного, хто боровся і віддав своє життя за нас із вами, за наше майбутнє. На жаль, Україна і далі торує свій тернистий шлях у боротьбі з ворогом, який хоче знищити нашу Батьківщину. Сьогодні наші мужні, безстрашні, сильні духом воїни продовжують виборювати незалежність країни, змінюючи хід історії, визначаючи долю нації й творячи нову Україну.  Впевнено крокуймо та гідно стіймо на сторожі свободи, незалежності, територіальної цінності, європейського вибору, адже ми – українці! Ми зможемо! Ми переможемо! Україна понад усе!»

Будьмо єдиними у спільному прагненні – жити у вільній, європейській країні. Наслідуймо тих, хто звитяжно боровся за наше майбутнє, хто продовжує захищати нашу історію, кордони та цінності!

Згадуючи про переломні моменти в історії нашої держави, професор кафедри інформаційної та соціокультурної діяльності СГФ Микола Лазарович сказав: «Першою революцією була Національна революція 17 ст. під проводом Богдана Хмельницького, друга - національно-визвольні змагання 1917-1921 років, третя - це Студентська революція на граніті, на майдані у Києві, власне, четверта – Помаранчева революція  і п’ята – Революція Гідності. Пам’ятаймо, якою ціною ми виборюємо право жити в європейській державі!»

У пам’ять про усіх героїв Дмитро Худик  зачитав рядки вірша «Нам невідомі всіх їх імена». Щемно звучали пісні про Україну у виконанні Ілони Дядьо та Ірини Шегеди.

Ми вистояли на Майдані, а отже - переможемо у війні над російським агресором!

Слава Україні!