» » Воркшоп «Емоційне вигорання під час війни: ознаки та подолання»

Воркшоп «Емоційне вигорання під час війни: ознаки та подолання»

Дата: 28-05-2024, 09:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У межах проєкту «Бути поруч», який ініційований ГО «Спілка Жінок Тернопільщини» у партнерстві з ГО «Крим SOS», у читальному залі для студентів бібліотеки ім. Л. Каніщенка ЗУНУ відбувся воркшоп «Емоційне вигорання під час війни: ознаки та подолання».

Модератори – завідувач читального залу для студентів бібліотеки ім. Л. Каніщенка ЗУНУ, керівник напряму молодіжної політики Тернопільщини у ГО «Спілка Жінок Тернопільщини» Ірина Любезна та голова правління ГО «Спілка Жінок Тернопільщини», заступник директора з економічних питань Тернопільської обласної філармонії Олеся Капуш.

Практичний психолог Ольга Тимків розповіла присутнім про стадії та ознаки емоційного вигорання на емоційному, інтелектуальному та фізіологічному рівнях. Учасники шукали, обговорювали і висловлювали свої ресурсні канали, згадували про підтримку дорогих і небайдужих серцю людей та набували впевненості у власних силах, за допомогою арттерапевтичних технік візуалізували стрес та взаємодію з ним, шукаючи методи його подолання.

Наступним етапом воркшопу стало творче знайомство з мистецтвом валяння з вовни.  Майстер-клас провела майстриня рукоділля – Тетяна Ящишин.

Валяння з вовни - це особлива техніка рукоділля, що дозволяє створювати малюнок на повсті або на тканині, панно, об'ємні іграшки, предмети одягу або аксесуари, декоративні елементи.

Присутні  дізналися про основні принципи роботи з вовною та навчилися правильно її розкладати, створивши фігурки  своїми руками. Готовий сувенір залишився  на згадку про захід.

Також було організовано арттерапевтичну роботу – малювання кавою). Готовий розчин кави виливали на папір, роблячи невеликі плями, або ж набирали пензликом розведену водою каву, розглядали та інтерпретували силуети, контури, які вийшли.

Ця техніка виконання допомогла дорослим поринути у світ дитячих спогадів та створити позитивний настрій. Кожен учасник після розмалювання своєї картини ділився розповіддю, проговорив свій малюнок. Від цього отримали дивовижну гармонію і спокій.

Учасники отримали позитивні емоції, слова підтримки і подяку за «світло душі-яке добре видно у темряві».