» » Тренінг з відпрацюванням практичних навичок "Перша невідкладна домедична допомога при станах, що загрожують життю"

Тренінг з відпрацюванням практичних навичок "Перша невідкладна домедична допомога при станах, що загрожують життю"

Дата: 12-06-2024, 12:02 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Студенти освітньо-професійної програми "Фізична культура і спорт" першого (бакалаврського) рівня вищої освіти 11 червня 2024 року пройшли тренінг з відпрацюванням практичних навичок "Перша невідкладна домедична допомога при станах, що загрожують життю". Провели навчання працівники навчально-тренувального відділу КНП "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" Тернопільської обласної ради.

Фахівці ознайомили слухачів із такими важливими питаннями як: серцевого-легенева реанімація: показання, послідовність дій для проведення СЛР, практичне застосування на тренувальному манекені, штучна вентиляція легень, особливості серцево-легеневої реанімації для дорослих, дітей та новонароджених; характеристика інсультів та інфарктів: причини, симптоми, перша допомога.

Особливо корисним та цікавим стало ознайомлення та відпрацювання практичних навичок на сучасному обладнанні – автоматичному зовнішньому дефібриляторі. Присутні дізналися про особливості, функції та застосування приладу, а також про джгути та турнікети, їх характеристики та застосування.

Не менш важливою темою, яку розглянули на тренінгу, були переломи: їх класифікація та ознаки; перша допомога при кровотечах та їх види і тампонування ран; симптоми удавлення та правильна допомога; гіпоглікемія: небезпека, симптоми, допомога.

Студенти засвоїли практичні навички, які стануть корисними у майбутній тренерській роботі або цивільному житті.

Усі слухачі отримали посвідчення про підготовку з надання домедичної допомоги.