» » Студенти кафедри міжнародних відносин та дипломатії ЗУНУ про досвід навчання за програмою міжнародної академічної мобільності

Студенти кафедри міжнародних відносин та дипломатії ЗУНУ про досвід навчання за програмою міжнародної академічної мобільності

Дата: 12-06-2024, 14:47 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Анастасія Крива, здобувачка освітньої програми «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» (група МВСК-21) ділиться враженнями про навчання:

 

«Життя – це ланцюг викликів. Саме перипетії, випробування та завдання роблять його цікавим. Ці слова влучно описують мій досвід навчання на міжнародному обміні в Uniwersytet Gdański за спеціальністю Political sciences у літньому семестрі. Збагативши мій професійний та особистісний спектр навичок та знань, він відкрив для мене нові вектори розвитку та розширив горизонти можливостей.

Університет ініціює та координує різноманітні заходи для активного студентського життя. Перед навчанням були проведені Welcome Days: спочатку ми ознайомились з навчальними корпусами, дізнались інформацію про курси, викладачів, проживання в Польщі та центри допомоги студентам. Організації ESN та ISA зробили значний внесок у проведенні низки заходів цього року. Завдяки їхній підтримці відбувся Adaptation Camp, який надав можливість студентам дізнатися більше про місцеву культуру та весело провести час на природі. Також було організовано KayaKamp, що подарував незабутні пригоди на воді, дозволив насолодитися красою місцевих річок та озер, а також отримати безліч позитивних емоцій. Інтерактивні вечори, які включали цікаві майстер-класи, дискусії та ігри, сприяли творчому розвитку та активному спілкуванню студентів на різноманітні теми. Щоденна комунікація англійською та знайомство з польською мовами значно покращило мою лінгвістичну компетентність, що є важливим аспектом для майбутньої професійної діяльності в міжнародному середовищі.

Протягом освітнього процесу провідні професори та дослідники в галузі міжнародних відносин організовували семінари та конференції із залученням політичних експертів. Значним елементом даних зустрічей була робота над проєктами в інтернаціональних командах, де кожен учасник виступав в ролі фахівця, ділячись знаннями та перспективами власної країни.

Ще одним важливим елементом мого навчання в Uniwersytet Gdański були інтерактивні заняття. Часто проводилися сесії, де ми моделювали роботу політичних інституцій і розв'язували актуальні міжнародні питання. Такі підходи надали мені можливість застосовувати теоретичні знання на практиці.

Підсумовуючи своє перебування на семестровому навчанні в University of Gdansk, я хотіла би висловити щиру вдячність кафедрі міжнародних відносин та дипломатії навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина Західноукраїнського національного університету за цей неповторний досвід, який став невід’ємною частиною мого життя та кар'єри. Під час цього літнього семестру на міжнародному обміні я збагатилася не лише новими знаннями та навичками в галузі політичних наук, а й відкрила для себе безмежні можливості для особистісного зростання. Високий рівень якості освіти, інноваційні методи навчання та підтримка з боку викладацького складу надихнули мене на подальший розвиток та досягнення нових вершин у професійному становленні. Незабутні враження від культурних заходів, спільних вечорів та навчання в студентському середовищі назавжди залишаться в моїй пам'яті як найкращі моменти мого академічного шляху. Щиро дякую за цей неповторний досвід, який перетворився на невід'ємну частину мого життя та кар'єри».