» » Випуск слухачів навчально-наукового центру офіцерів запасу ЗУНУ

Випуск слухачів навчально-наукового центру офіцерів запасу ЗУНУ

Дата: 20-07-2024, 15:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно майже пів сотні студентів, які проходили навчання за програмою підготовки офіцерів запасу у Західноукраїнському національному університеті, склали присягу на вірність українському народові. Це вже 18-ий випуск слухачів навчально-наукового центру офіцерів запасу.
Церемонію традиційно розпочали із внесення Державного прапора України та вшанування полеглих захисників України хвилиною мовчання.
Звертаючись до юнаків та дівчат, ректор класичного університету Тернополя Оксана Десятнюк зазначила: "Це відповідальна подія для вас, молоді люди, та дуже щемний момент для кожного із нас: ваших наставників, батьків, рідних та друзів. Ви долучаєтеся до лав Збройних Сил України, беручи на себе обов’язок самовіддано захищати Батьківщину та свій народ, стояти на сторожі свободи та незалежності нашої держави.
Бути захисником – це вибір відважних людей, які вміють застосувати свій хист та знання на благо нашого народу. І цей вибір заслуговує на найбільшу пошану та вдячність. Попереду у вас велике майбутнє у великій державі. Ми живемо у часи, які однозначно ввійдуть в українську та світову історію, адже ми станемо переможцями агресора, який тероризує увесь світ.
Складаючи присягу, ви промовляєте її слова усвідомлено, з впевненістю та гордістю, а це означає, що ви зробили правильний вибір! Нехай він залишається у серцях кожного з вас й буде маяком на життєвому шляху.
А жовто-блакитний стяг, що майорить над нами, та державний герб, вказують на стежину до волі, дарують надію й нагадують, що ми непохитні, а тому переможемо!
Слава Україні! Героям Слава!"
Найкращі студенти були нагороджені подяками від ректора університету.

До вітальних слів долучилися начальник ДНЗ “Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою” полковник Вадим Ластовицький та батько одного із випускників - майор Сергій Шакун, які дали молодим людям настанови й побажали наснаги у непростій справі - службі українському народові й захисті Батьківщини.

Привітати випускників прийшли найрідніші люди – батьки, які не стримували сліз, дивлячись на своїх синів і дочок.