» » Міжнародна наукова конференція «Кластери у розвитку світової і української економіки»

Міжнародна наукова конференція «Кластери у розвитку світової і української економіки»

Дата: 30-09-2013, 16:29 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

В рамках проведення Міжнародної наукової конференції «Кластери у розвитку світової і української     економіки  (18 - 25 вересня 2013 року, м. Каліфея, Греція) відбулася зустріч представників Тернопільського національного економічного університету (Україна) і Технологічного освітнього інституту Західної Македонії (Греція), а саме: від ТНЕУ – проректор з міжнародних зв’язків, професор В. В.  Козюк, завідувач кафедри міжнародної економіки, професор Є. В. Савельєв, професор кафедри менеджменту В. Є. Куриляк; від ТОІ – ректор, професор Ніколас Асімопулос, проректор, професор  Сіскос Евангелос та проректор, професор Харитулі Георгія.

 

Предметом дискусії була подальша співпраця в рамках підписаного меморандуму про міжнародне співробітництво, зокрема про підготовку в ТНЕУ аспірантів за програмою PhD та про практику спільного керівництва дисертаційними роботами аспірантів з Греції. Також були обговорені аспекти виконання спільної магістерської програми з «Бізнес адміністрування (МБА)».

 

Крім того, здійснено обмін досвідом щодо трансформації освітнього процесу в Україні та Греції в умовах економічної кризи.

 

Було піднято проблеми структурної адаптації вищих навчальних закладів країн-партнерів до скорочення бюджетного фінансування та підвищення рівня конкуренції в глобальному освітньому просторі.