» » «Інтелектуальні засоби збору даних і сучасні обчислювальні системи: розробка та застосування» (IDAACS 2013)

«Інтелектуальні засоби збору даних і сучасні обчислювальні системи: розробка та застосування» (IDAACS 2013)

Дата: 1-10-2013, 17:06 | Автор: Кафедра інформаційно-обчислювальних систем та управління

З 12 по 14 вересня 2013 року на базі Університету прикладних наук міста Берлін (HTW Berlin) пройшла VIІ Міжнародна IEEE науково-технічна конференція IDAACS’13 «Інтелектуальні засоби збору даних і сучасні обчислювальні системи: розробка та застосування - IDAACS ».

 

Загальна кількість учасників конференції – понад 181 осіб, з 28 країн. Загалом було представлено 16  напрямків і 7 спеціальних потоків, сформованих в 3 пленарні сесії, 24 регулярні сесії і 3 постерні сесії.  За підсумками роботи конференції видано збірник матеріалів, надрукований у двох томах, де загалом зібрано 185 статей. Матеріали конференції будуть включені в Web of Science, Scopus та IEEE Xplore Digital Library. Більш детальну інформацію про доповіді та учасників конференції можна дізнатися на офіційному сайті конференції: http://www.idaacs.net

 

Засідання учасників проходили впродовж трьох днів. У четвер 12 вересня, в головному залі корпусу «H» конференцію відкрили  Проф. Анатолій Саченко, віце-президент HTW Berlin Проф. Матіас Кнаут (MatthiasKnaut) та Проф. Юрген Зік (Jürgen Sieck).

 

Потім учасники заслухали пленарну доповідь професора прикладної інформатики Германа Геслінга (Hermann Heßling) із Університету прикладних наук Берліна на тему «Проблеми управління та аналізу великих масивів даних»

 

Також цього ж дня, відбулися два засідання, по 4 паралельні сесії кожне, де учасники представили 40 доповідей.

 

Також під кінець дня відбулась постерна секція, де представлено 20 доповідей.

 

У четвер учасники також мали змогу помилуватись краєвидами Берліну, перебуваючи на кораблі, що стартував від місця проведення конференції та впродовж 2-х годин проплив по ріці Шпреє аж до самого центру міста.

 

У п’ятницю 13 вересня день розпочався із пленарного засідання, в якому доктор Вольфган Генч (Wolfgang Gentzsch), виконавчий консультант ВОС, США-Німеччина, виступив із доповіддю «Прокладання шляху до високопродуктивних обчислювальних систем як сервісу – Експеримент із UberCloud ВОС».

 

Згодом відбулись три засідання секцій, по 4 паралельні сесії кожна, де було представлено 60 доповідей. Проведено постерну сесію, що зібрала 21 доповідь.

 

У п’ятницю ввечері учасники зібрались на святковій вечері, що проходила в ресторані «Freiheit 15» мальовничого району «Копенік», де також була представлена культурна програма.

 

В суботу 14 вересня відбулась чергова пленарна доповідь за участю професора Сержа Деміденко (Serge Demidenko), директора центру технологій у Сайгоні, Вєтнам і директор центру комунікації і дизайну в Мельбурнському королівському технологічному інституті (Австралія) на тему: «Приборкання електронного звіра – нові і не дуже нові проблеми в сучасному тестуванні напівпровідників». 

 

Після пленарного засідання проведено останні чотири паралельні сесії (20 доповідей), а також постерна сесія, де було представлено понад 20 доповідей.

 

Перед обідом було проведено круглий стіл, де керівники сесій та учасники обговорили напрямки покращення структури і змісту технічної програми. Згідно традиції IDAACS проф. Анатолій Саченко і доцент Володимир Турченко нагородили сувенірами керівників сесій і пленарних доповідачів.

 

Професор Анатолій Саченко подякував всім спонсорам і проінформував, що розширені версії відібраних доповідей (на основі оцінювання доповідей учасників головами сесій) будуть опубліковані  видавництвом River Publishers в двох книгах(редактори першої книги Vladimir Haasz s Kurosh Madani, редактори другої книги Richard Duro і Юрій Кондратенко) і журналі Journal of Cyber Security and Mobility(гостьові редактори Ігор Котенко і George Markowsky), а також в журналах  Elsevier Engineering Applications of Artificial Intelligence,  Sensors & Transducers  International  Journal of Computing відповідно.  Крім того, видавництво River Publishers нагородить і надішле безкоштовно  авторам п'яти  найкращих доповідей  п'ять книг за їх замовленням. 

 

Потім проф. Юрген Зік презентував місце проведення сателітного симпозіуму по безпровідних системах IDAACS-SWS’2014: місто Одеса, на базі Одеського політехнічного університету, а проф. Вієслав Вінєцкі (Wieslaw Winiecki) презентував  місце проведення наступної конференції IDAACS’2015: Варшава, Польща, на базі Варшавської політехніки. На закінчення Проф. Анатолій Саченко та Проф. Юрген Зік підвели підсумки конференції, висловили подяку всім учасникам та спонсорам та офіційно закрили конференцію.