» » Студентам розповіли про захист прав споживачів фінансових послуг

Студентам розповіли про захист прав споживачів фінансових послуг

Дата: 9-10-2013, 16:58 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Тиждень правових знань розпочався в ТНЕУ 7 жовтня. В рамках тижня пройшла зустріч першокурсників факультету обліку та аудиту і факультету економіки та управління із адвокатом, членом Координаційної ради молодих юристів Віталієм Ігоровичем Бойчуком. Він розповів студентам про захист прав споживачів у сфері фінансових послуг, детально охарактеризувавши ситуацію у даній сфері.


Віталій Ігорович оцінив фінансовий стан України.

 — Населення недостатньою мірою володіє базовими основами фінансових знань і загальною інформацією про свої права та обов'язки, як споживачів фінансових послуг, —зазначив юрист.

— Найменш обізнаними є соціально незахищені категорії населення, зокрема пенсіонери. Зараз багато рекламних роликів, які заохочують населення брати кредити, але вони (ролики) не надають повну інформацію, тому багато людей через махінації стають банкрутами.

 

На думку фахівця, удосконалення системи захисту прав споживачів на ринках фінансових послуг позитивно вплине на загальну економічну ситуацію у державі, оскільки відновлення довіри до фінансових установ сприятиме залученню до фінансового сектору заощаджень населення, а належне використання його можливостей для задоволення соціальних потреб громадян.

 

Після виступу Віталія Ігоровича кожен із присутніх зробив для себе висновок про те, що перед внесенням певної грошової суми чи взяття її у кредит споживач має грамотно підходити до цієї справи, правильно обрати банк і переконатися, що це не є шахрайством.

 

 

Кравчук Альона, ОА-23, ФОА