» » Корпорація «Агропродсервіс» гостинно прийняла молодих фахівців ТНЕУ

Корпорація «Агропродсервіс» гостинно прийняла молодих фахівців ТНЕУ

Дата: 10-10-2013, 12:13 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Дев’ятого жовтня 2013 року студенти та представники професорсько-викладацького колективу  кафедри обліку і правового забезпечення АПВ на чолі з завідувачем кафедри Бруханським Русланом Феоктистовичем побували на території корпорації «Агропродсервіс». Студенти усіх курсів, які навчаються за спеціалізацією "Облік і правове забезпечення АПВ", отримали унікальну нагоду відвідали підприємство, особисто зустрітися із генеральним директором Іваном Адамовичем Чайківським та провідними спеціалістами корпорації «Агропродсервіс».

 

За словами завідувача кафедри  обліку і правового забезпечення АПВ Бруханського Руслана Феоктистовича, такі поїздки є особливо цінними для молодих людей, які опановують фах обліковця, оскільки дозволяють на практиці проаналізувати роботу успішного підприємства, запозичити досвід, який, підкріплений ґрунтовною теоретичною підготовкою, неодмінно стане у нагоді під час майбутнього працевлаштування. 

 

Господарство ПАП «Агропродсервіс» входить до корпорації «Агропродсервіс», заснованої Іваном Адамовичем Чайківським. Студенти та викладачі познайомилися із основними структурними підрозділами корпорації. Фахівці продемонстрували сучасні технології, що широко застосовуються корпорацією «Агропродсервіс», зокрема студенти та викладачі побачили автоматизований процес годування свійських тварин, сортування зернових культур, а також проаналізували організацію облікового процесу на підприємстві.

 

Левову частку у діяльності підприємства займає рослинництво: загалом корпорації належить більше 32 тис. га, на яких успішно вирощують зернові та олійні культури, що зокрема є основною сировиною для власного кормовиробництва. Примітно, що ПАП «Агропродсервіс» також є елітгоспом із вирощування насіння зернових.

 

Із 2005 року динамічно розвивається свинарство, яке у господарстві вважають справді вигідним та перспективним. Так, завдяки мудрим інвестиціям у сучасне технічне оснащення, налагодження виробничих процесів та навчання персоналу господарство за п’ять років наростило потужності із 360 до 3 020 свиноматок.

 

У березні 2006 року ПАП «Агропродсервіс» отримало статус племрепродуктора, а у травні 2009 року — племзаводу із розведення свиней породи Ландрас. Наразі господарство також працює із племінними свинями порід Дюрок, Гемпшир, П’єтрен польської селекції. Але у планах до 2014 року потроїти обсяги виробництва і вийти із 35 тис. до 150 тис. свиней загального стада. Для реалізації поставлених цілей уже взялися за реконструкцію старих та будівництво нових виробничих приміщень на базі сіл Настасів, Байківці та Ланівці Тернопільскої області, а також Чернів Івано-Франківської. Окрім того, до кінця року господарство завезе високопродуктивних тварин датської селекції для поліпшення генофонду основного стада та отримання вищих виробничих показників. ПАП «Агропродсервіс» виступили ініціаторами та засновниками Асоціації свинарів України. Із 2008 року ПАП «Агропродсервіс» успішно вирощує м’ясну та молочну ВРХ.

 

Особливо цікавими для студентів стали стратегічні напрямки розвитку Корпорації «Агропродсервіс», а саме збільшення банку землі, запровадження інноваційних рішень у системах обробітку, розширення виробничих потужностей тваринництва розподілені на ряд етапів. 

 

Зустріч із керівництвом і провідними фахівцями корпорації «Агропродсервіс» надихнула студентів та викладачів на подальшу плідну наукову роботу, подарувала незабутні враження від спілкування із професіоналами своєї справи.