» » Відбувся день відкритих дверей на факультеті обліку і аудиту

Відбувся день відкритих дверей на факультеті обліку і аудиту

Дата: 19-11-2013, 15:04 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

10 листопада 2013 року відбулося свято Дня відкритих дверей факультету обліку і аудиту Тернопільського національного економічного університету. Символічно, що ця подія співпала з таким святами як Міжнародний день бухгалтера, Всесвітній день науки та Всесвітній день молоді.

 

Метою заходу було ознайомлення майбутніх абітурієнтів з можливостями навчання та оволодіння фахом бухгалтера та ревізора.

 

У заході взяли участь декан факультету обліку і аудиту – Шашкевич О.Л., професорсько-викладацький колектив кафедр факультету обліку і аудиту на чолі з завідувачами кафедр – д.е.н., професором Задорожним З.-М.В., д.е.н., професором Лучком М.Р.; запрошені гості – випускники факультету обліку і аудиту – Лобунь В. І. – виконавчий директор Тернопільської обласної дирекції АТ «Райффайзен Банк Аваль» та Звонар Г. О. – головний бухгалтер ТОВ «НАДЗБРУЧЧЯ ХЛІБ», відповідальний секретар приймальної комісії – Возьний К.З., директор ТНВК «Школа – економічний ліцей № 9» – Рибак Г.В., студенти факультету обліку і аудиту – голова студентського наукового товариства ТНЕУ Коваль Ольга та голова Університетської ради студентів ТНЕУ Бич Павло; студентський актив факультету.

 

Презентував факультет обліку і аудиту Шашкевич Олександр Любомирович. Декан звернув увагу на особливості організації навчального процесу, роботи студентського самоврядування, яке має на меті захищати інтереси студентів та залучати їх до активної організаційно-управлінської та культурної роботи, напрямки розвитку студентської науки. В межах факультету діє студентське наукове товариство, функціонують студентські наукові гуртки та проблемні групи, а при кафедрі обліку у виробничій сфері створено Студентський науковий центр.

 

Голова студентського наукового товариства ТНЕУ Коваль Ольга та голова Університетської ради студентів ТНЕУ Бич Павло презентували наукову та культурно-виховну роботу студентів факультету.

 

З привітаннями до учасників звернулись кращі випускники факультету: Лобунь В. І. – виконавчий директор Тернопільської обласної дирекції АТ «Райффайзен Банк Аваль», Звонар Г. О. – головний бухгалтер ТОВ «НАДЗБРУЧЧЯ ХЛІБ» та ін. У своєму зверненні до майбутніх абітурієнтів випускники говорили про роль бухгалтерської професії для підприємства, держави та суспільства. Звернули увагу на той факт, що бухгалтерська професія завжди буде актуальною, оскільки без належної інформаційної бази не може нормально функціонувати та розвиватись жодне підприємство, організація чи установа. Відтак, на ринку праці завжди будуть затребувані висококваліфіковані фахівці з обліку і аудиту, підготовку яких з відповідною якістю, вміннями і знаннями здійснює Тернопільський національний економічний університет на факультеті обліку і аудиту.
Після вітальних слів завідувачі випускових кафедр презентували учасникам свята матеріали про спеціальності факультету обліку і аудиту, а саме: «Облік і аудит у промисловості»; «Облік і аудит у будівництві»; «Облік, контроль та правове забезпечення у бюджетній сфері»; «Облік і аудит у сфері послуг»; «Ревізія і контроль».
У своєму виступі проректор з наукової роботи, завідувач кафедри обліку у виробничій сфері, доктор економічних наук, професор Задорожний Зеновій Васильович відзначив, що нині кафедра здійснює професійну підготовку фахівців з напрямів «Облік і аудит у промисловості»; «Облік і аудит у будівництві», про ефективність підготовки фахівців свідчать, перш за все, професійні кадри, здобутки студентів у науковій сфері та їх працевлаштування за професійним напрямом. З огляду на перспективу розвитку спеціалізованих знань у сфері обліку і аудиту та права, з нового року кафедра буде готувати фахівців за новими магістерськими програмами: «Облік і правове забезпечення підприємницької діяльності», «Облік і правове забезпечення інвестиційної діяльності».

 

Про співробітництво з ВНЗ - партнерами та можливість отримання додатково з дипломом ТНЕУ диплому польського вищого навчального закладу повідомив керівник спеціалізацій «Облік, контроль та правове забезпечення у бюджетній сфері» та «Облік і аудит у сфері послуг» – доктор економічних наук, завідувач кафедри обліку у бюджетній та соціальній сфері Лучко Михайло Романович.

 

Важливим був виступ відповідального секретаря приймальної комісії ТНЕУ, директора бібліотеки ТНЕУ, кандидата економічних наук, доцента Возьного Казимира Зіновійовича. Він окреслив правила та умови прийому на 2014 рік, конкурсні предмети сертифікату в межах факультету обліку і аудиту, а також дав обґрунтовані та вичерпні відповіді на запитання майбутніх абітурієнтів.

 

Гості свята мали можливість ознайомитись з науковими та навчально-методичними працями професорсько-викладацького колективу на організованій виставці, вибрати презентаційні матеріали кафедр про їхні спеціальності.