» » На факультеті банківського бізнесу відбувся День відкритих дверей

На факультеті банківського бізнесу відбувся День відкритих дверей

Дата: 16-11-2015, 13:13 | Автор: студентка групи ФБС-41 Марія Вільшанська

 15 листопада 2015 року на факультеті банківського бізнесу Тернопільського національного економічного університету відбувся День відкритих дверей. До нас завітало чимало випускників загальноосвітніх шкіл та коледжів, перед якими постало питання щодо вибору майбутньої професії.
 
День відкритих дверей на факультеті банківського бізнесу – це справжнє свято, адже ми завжди раді знайомству з майбутньою студентською молоддю України. Відчиняючи двері у цей день, ми запрошуємо Вас зазирнути вперед, побачити реальне студентське життя і уявити себе частиною великої університетської родини!
 
Упродовж заходу гості дізналися про Правила прийому до вищого навчального закладу, оглянули навчальні аудиторії, взяли участь у регіональній олімпіаді з економіки, особисто поспілкувалися з керівним і професорсько-викладацьким колективом факультету та студентами, поспілкувалися з ними про особливості навчального процесу в університеті, отримали індивідуальні консультації з правил прийому і пільгового вступу, дізналися про новації вступної кампанії та цікавилися перспективами працевлаштування після здобутої в університеті вищої освіти.
 
Розпочалося дійство із вітальних слів декана факультету банківського бізнесу Богдана Петровича Адамика, який представив присутніх, зокрема, завідувача кафедри банківської справи, д.е.н., професора Олександра Валерійовича Дзюблюка, заступника завідувача кафедри економічної теорії, к.е.н., доцента Оксану Петрівну Шиманську, завідувача кафедри банківського менеджменту та обліку, д.е.н., професора Богдана Любомировича Луціва, заступника відповідального секретаря приймальної комісії Олега Орестовича Луцишина, випускника факультету, керуючого філією ПАТ КБ «ПриватБанк» в м. Тернополі Юрія Олександровича Ігнатова.
 
У своєму виступі, Богдан Петрович звернув увагу на те, що спеціальність «банківська справа» є однією з найпрестижніших та найширших за фаховим спрямуванням. Також було зазначено, що на факультеті панує демократизм, а двері декана відкриті не лише один раз на рік, а в будь-який час та з приводу будь-яких проблемних питань. «Комфортні умови для навчання та проживання» – ось девіз, за яким живе факультет. До переваг навчання були включені і такі пункти: кваліфіковані викладачі та дружня атмосфера, можливість навчатися за програмою двох дипломів у ВНЗ Польщі, можливість навчитися заощаджувати, інвестувати, вміло розпоряджатися як власними коштами, так і коштами, які Вам довірили.
 
Про можливості, які відкриваються для абітурієнтів на факультеті банківського бізнесу у поза навчальний час розповіли студенти другого курсу, представники оргкомітету та СНГ «Банківський аналітик» Ольга Гнатів та Валерій Ткачук. До уваги гостей було представлено слайд-шоу та відеоролик, в якому були продемонстровані всі яскраві моменти студентського життя, а це і цікаві подорожі, неймовірні конкурси, веселі святкування Дня студента та Дня банкіра, а також досягнення у науковій діяльності, громадській роботі й спорті.

Про Правила прийому та про умови цьогорічної вступної кампанії детально розповів представник приймальної комісії Олег Орестович Луцишин, який окреслив конкурсні предмети сертифікату в межах вступу на факультет банківського бізнесу, це «Українська мова», «Історія України» та «Математика», «Географія» або «Англійська мова» на вибір та дав ґрунтовні та вичерпні відповіді на запитання. Інновацією у вступній компанії стане те, що всі заяви у ВНЗ будуть подаватися виключно в електронній формі. З огляду на дане твердження, Олег Орестович порадив зробити обдуманий та цілеспрямований вибір майбутнього фаху та побажав учням та студентам коледжів вдалого року, який стане визначальним у їхньому житті. Також гість розповів, що у ТНЕУ функціонуватиме Центр по допомозі у поданні електронних заяв, який буде надавати безкоштовні консультації стосовно електронного вступу.
 
А запрошений на захід представник банківської сфери, керуючий Тернопільською філією «ПриватБанку» Юрій Олександрович Ігнатов не лише ознайомив присутніх із практичними аспектами роботи банківського працівника та розповів про універсальність професії банкіра, а й вказав на можливості працевлаштування випускників факультету банківського бізнесу в рамках стратегічного партнерства. Банкір побажав енергійним, молодим, цілеспрямованим людям з відповідальністю поставитися до обрання професії та не втратити свій запал в майбутньому.
 
Закінчився День відкритих дверей феєричним виступом команди  КВК «Ва-Банк» та екскурсією в Музей грошей.
 
Щиро вдячні усім, хто завітав на День відкритих дверей факультету банківського бізнесу! Будемо раді знову бачити Вас у ролі студентів!