» » До ТНЕУ завітав президент фундації "ALALESCO"

До ТНЕУ завітав президент фундації "ALALESCO"

Дата: 24-11-2015, 16:10 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 23 листопада 2015 року до Тернопільського національного економічного університету завітав президент фундації "ALALESCO" (м. Рабат, Марокко) доктор Хаджрі Сімохамед (Dr. Hajri Simohamed). Зустрівшись з ректором вищого навчального закладу, доктором економічних наук, професором Андрієм Ігоровичем Крисоватим, гість висловив побажання співпрацювати з науковцями ТНЕУ.
                       
«Україна для мене – це роки юності та студентства, адже я шість років проживав у Києві, де навчався в політехнічному університеті. Я можу назвати себе міжнародним студентом, бо також закінчив політехнічний вищий навчальний заклад у Будапешті й Польщі», – зауважив Хаджрі Сімохамед.
 
Андрій Ігорович підкреслив, що ТНЕУ – відкритий до міжнародної співпраці: «Нам імпонують люди з цікавими ідеями. Ми охоче підтримуємо міжкультурні освітні ініціативи й готові до виокремлення нових векторів співпраці. Наші науковці тісто співпрацюють з американськими вищими  навчальними закладами, а також грецькими, польськими. Тому можливість проведення інтернаціональних конференцій є дуже цікавою для нас. Це чудова нагода обмінятися досвідом з освітянами інших країн, налагодити тісну й ефективну співпрацю».
 
Також ректор наголосив, що у ТНЕУ крім економічних напрямів підготовки є і технічні, а для студентів, які не мають змоги приїхати в Україну є можливість дистанційного навчання.
 
«Ми маємо намір налагодити тісну співпрацю з Тернопільським національним економічним університетом, заохочуючи студентів з африканських країн на навчання. Будемо раді, якщо наша молодь навчатиметься у Вас на бакалаврських та магістерських програмах. Започаткувавши роботу за програмою двох дипломів, ми пишатимемося, якщо африканські студенти отримуватимуть диплом вищого навчального закладу України та Марокко. Тому пропонуємо створити у ТНЕУ Центр культурного співробітництва, де б українські студенти мали можливість більше дізнатися про культуру марокканського народу», – сказав Хаджрі Сімохамед.
 
«Ми готові підписати угоду про співпрацю, тим самим засвідчивши наші наміри щодо відкриття Центру культурного співробітництва. Тому з радістю будемо навчати іноземних студентів і розбудовувати нашу спільну діяльність», – підсумував Андрій Ігорович.
 
Поважний гість вручив ректору Тернопільського національного економічного університету подарунок – чайний набір, що у Марокко символізує мир і гостинність.
 
Сподіваємося, що результатом робочої зустрічі стане довготривала й ефективна співпраця.