» » Студентам ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина розповіли про систему виробничої логістики на підприємстві з іноземними інвестиціями в Тернопільській області ТзОВ «С Е Борднетце-Україна»

Студентам ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина розповіли про систему виробничої логістики на підприємстві з іноземними інвестиціями в Тернопільській області ТзОВ «С Е Борднетце-Україна»

Дата: 25-11-2015, 14:00 | Автор:

    19 листопада 2015 року студенти груп МЕНМФ-31 та МЕНМФ-41 відвідали підприємство з іноземними інфвестиціями ТзОВ «СЕ Борднетце-Україна». Візит на підприємство було організовано в рамках вивчення студентами дисциплін «Економіка підприємства» та «Міжнародна економічна діяльність України». Надзвичайно приємно, що екскурсію проведено за сприяння випускників  україно-німецького економічного факультету Ольги Кушицької та Галини Стецини. 
   Нагадаємо, що ТзОВ «СЕ Борднетце-Україна» – світовий виробник кабельно-провідникової продукції для концерну «Фольксваген». З часу свого заснування підприємству вдалося вирости з пілотного виробництва невеликих модулів до заводу-виробника суцільних кабельних мереж до автомобілів. А завдяки вдалій кадровій політиці підприємство стало одним з найбільших роботодавців Тернопілля.
    Менеджер відділу персоналу пані О.Кушицька розповіла студентам про історію створення, концепцію роботи підприємства, ознайомила з основними напрямками діяльності, професійною структурою, режимом праці та професіями і спеціальностями, які затребувані на цьому заводі. 
    Цікаво, що вся діяльність підприємства побудована на японській моделі ведення бізнесу та управління персоналом KAIZEN. Враховуючи те, що діяльність ТзОВ «СЕ Борднетце-Україна» безпосередньо базується на управлінні логістичними процесами в автомобілебудівній індустрії, система KAIZEN, апробована відомими автомобільними концернами світу, становить практичну цінність у досягненні високих цілей компанії та слугує тренувальним майданчиком для практикантів та готових фахівців економічного профілю. До речі, Японія займає почесне місце серед усіх країн світу та добре відома в світі завдяки своїм досягненням у сфері виробничої логістики.
    Суттєво зацікавило студентів і те, що для операційного супроводу виробничих процесів та управління складськими запасами на підприємстві використовується одна із версій програмного забезпечення ERP-System, навички користування якою отримали студенти ННІМЕВ ім. Б.Д, Гаврилишина, які навчаються на українсько-німецькі інтегровані програмі, в рамках викладання однойменного курсу викладачем Дрезденського технічного університету доктором Маттіасом Льозе. 
   Студенти висловлюють вдячність к.е.н., доценту кафедри міжнародної економіки Рожко Аллі Олександрівні за організовану екскурсію, яка стала важливим підсумковим заходом у вивченні і опануванні згаданих дисциплін в навчальному плані бакалавра з міжнародної економіки.
 Фотозвіт:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
                                                                                                          Автор: студенти груп МЕНМФ-31 та МЕНМФ-41 ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина