» » Студенти ЮФ зустрілися з суддею Господарського суду Тернопільської області

Студенти ЮФ зустрілися з суддею Господарського суду Тернопільської області

Дата: 7-12-2015, 15:28 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Четвертого грудня колектив кафедри теорії та історії держави і права юридичного факультету ТНЕУ спільно з Тернопільською міською громадською організацією «Правозахисна організація «Аквітас» та Тернопільським осередком Ліги студентів Асоціації правників України, організували зустріч студентів юридичного факультету з суддею Господарського суду Тернопільської області Гевком Володимиром Львовичем.
                                              
Враховуючи те, що 10 грудня будемо відзначати міжнародне свято – День прав людини, цей захід присвятили дуже цікавій та актуальній темі: «Вплив рішень Європейського Суду з прав людини на судову систему України». У читальному залі працівники бібліотеки юридичного факультету ТНЕУ сформували тематичну виставку літератури для учасників заходу.
 
Почесний гість – Володимир Львович – у першу чергу розповів в загальному про Європейський суд з прав людини (його виникнення, діяльність, основні правові позиції, про порядок звернення до нього та процедуру розгляду ним скарг). Окремо було акцентовано увагу на основних проблемах, що ускладнюють застосування судами рішень ЄСПЛ, серед яких мабуть найперше місце займає відсутність офіційного перекладу рішень.
 
Активну участь в обговоренні теми взяли студенти, однак користуючись можливістю поспілкуватися із суддею безпосередньо, піднімали питання і про рівень кваліфікації суддівського корпусу, і про можливість виборності суддів, і багато інших.
 
Щиро дякуємо Володимиру Львовичу за цікаву розповідь, сподіваємося на подальшу співпрацю та поглиблення зв’язків між представниками теорії та практики юриспруденції.